Evde sıkılınca ne yapılır? Son zamanlarda korona virüsü sebebi ile tedbir olarak, gerek kendi sağlığımız için gerekse salgının yayılmaması için evlerimizde durmak zorundayız. Evde sıkılınca ne yapabiliriz diye sormaya başladık bile. Çalışan bir anne olarak evde sıkılmaya vaktim olmadığı için her zaman, evde boş boş otursam da canım sıkılsın istemişimdir. Madem evdeyiz durumu kendi lehimize çevirebiliriz. Evde sıkılınca yapılacakları sizler için toparladım.
[su_box title=”Korona Virüsten Nasıl Korunulur?” box_color=”#b90b92″ radius=”6″]Korona virüsden korunmak için bu yöntemleri uygulayın. Yazımızı mutlaka okuyun. Korona virüsten korunma yolları.[/su_box]
“Kendinize o kadar güçlü olacağınıza söz verin ki, hiçbir şey huzurunuzu bozamasın.” Christian D. Larson
1. CANIMIZI SIKAN HER ŞEYİ KALDIR.
Evet canını sıkan ama bir türlü atmaya kıyamadığın tablodan, uzun zamandır yerini değiştirmek isteyip vakit bulamadığın için değiştiremediğin eşyaların yerini değiştirmek ile başlamalısın. Önce dış mekan, sonra içimizi temizleyerek devam edebiliriz. İçimizdeki kötü düşüncelerden kurtulmak için daha önce yazdığımız olumlamaları deneyebilirsiniz.
2. FİLM İZLEME LİSTESİ ÇIKAR.
Mutlaka “bir gün evde oturduğumda sabahtan akşama kadar film izleyeceğim” dedin ama bir türlü o “bir gün” gelmemiştir. İşte o listeyi çıkarmanın tam zamanı. Ben kendi listemi sizlerle paylaşmak isterim. İster tek başınıza ister ailenizle izlenebilecek unutulmamış ve tekrar tekrar izlenen filmler bunlar. Belki sizlere de yardımcı olabilir. Evde sıkılınca izlenebilecek 21 mükemmel film.
- Piyanist / The Pianist (2002)
- Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (2007)
- Can Dostum / Intouchables (2011)
- Özgürlük Yolu / The Way Back (2010)
- 3 Aptal / 3 Idiots (2009)
- Başlangıç / Inception (2010)
- Canım Kardeşim / Ertem Eğilmez (1973)
- Esaretin Bedeli / The Shawshank Redemption (1994)
- Cesur Yürek / Braveheart (1995)
- Benim Adım Khan / My Name Is Khan (2010)
- Hayat Güzeldir / Life Is Beautiful (1997)
- Benim Yolum / My Way (2011)
- Hababam Sınıfı / Ertem Eğilmez (1975)
- Her Çocuk Özeldir / Taare Zameen Par (2007)
- Yıldızlar arası / Interstellar (2014)
- Kaplumbağalar da Uçar / Lakposhtha ham parvaz mikonand (2004)
- Hücre 7 Mucizesi / Miracle in Cell No.7 (2013)
- Hachiko Bir Köpeğin Hikayesi / Hachiko A Dog’s Story (2009)
- Babam ve Oğlum / Çağan Irmak (2005)
- Sevginin Gücü / Léon: The Professional (1994)
- PK / Peekay (2014)
[su_box title=”En Güzel Kadın Filmleri” box_color=”#b90b92″ radius=”6″]İzlemek isteyeceğiniz Harika Kadınları anlatan filmler. Bu filmleri mutlaka izleyin. Harika kadın filmleri…[/su_box]
3. KİTAP OKU.
İlk çıktığında hevesle aldığın ama bir türlü okumaya yada bitirmeye vaktinin olmadığı o kitapları okumanın tam zamanı. Kahveni, çayını yada içmekten keyif aldığın başka bir içeceği al yanına ve geç evdeki köşene. Okurken mutlaka hoşuna giden cümlelerin, kelimelerin altını çiz. Küçük yapışkanlı kağıtlara notlar yaz, tarihler yaz ve arasına iliştir. Kim bilir belki tekrar okumak istediğinde o notları okurken anıların canlanır.
4. YENİ YEMEKLER YAPMAYI DENE.
Yeni yemekler keşfet. Dünya mutfağına yolculuk yap ve seni cezbeden yemekleri yapmayı dene. En özel misafirine hazırlar gibi sofranı hazırla. O bir türlü çıkarmaya fırsatının olmadığı veya en özel günler için sakladığın porselen takımını çıkar. Senden daha özel bir misafir ve bugününden daha özel bir gün olabilir mi? Hayat kısa ve yarının garantisi yok. Yaşadığımız her anın kıymetini bilelim ve her yeni günün bize verilen en büyük armağan olduğunu unutmayalım.
5. DOLAPLARINI DÜZENLE.
Dolapları ve çekmeceleri düzenlemek her zaman insana iyi gelmiştir. Arayıp bulamadığın şeyleri buluruz. Anılarımıza denk geliriz. Bir eşyaya uzanır elimiz ve hatırası canlanır birden. Dolapları boşaltmak, insanın hayatında gereksiz işgal eden şeyi boşaltmaya atmaya benzer. O yüzden uzun zamandır dolabında duran “belki lazım olur” diye beklettiğin ama bir türlü kullanmadığın ne var ne yok çıkartıyorsun. Giysi dolabında “bir gün zayıflayınca giyerim” yada “dursun daraltır giyerim” dediğin şeyleri ayır ve ihtiyaç sahiplerine dağıt. Bu sebeple hem paylaşmanın mutluluğunu yaşayacaksın hem de dolabında yer açmanın keyfini.
6. SPOR YAP.
Spor yapmak için illa bir spor salonuna ihtiyacın yok. Teknolojinin verdiği imkanları kullanarak birçok egzersiz videosu izleyerek tekrar edebilirsin. Özellikle pilates, evde yapabileceğin muhteşem bir spordur. Evde dinlendiğinden dolayı hareket alanın kısıtlı olması senin kilo almanı sağlayabilir. Bu yüzden hem yediklerimizi eritmek hem de sağlıklı bir vücuda sahip olmak için güzel bir seçenek.
7. RUHUNU DİNLENDİR.
Bedenin gıdası yemek olduğu gibi ruhun da gıdası vardır. Kendini tanı. Ruhunu tanı. Ve sana iyi gelecek olanı bul. Tasavvuf ile ilgilenmek, müzik dinlemek, resim yapmak,örgü örmek yada meditasyon yapmak gibi seni rahatlatacak olanı keşfet. Evde olduğun bu zamanı iyi değerlendir. Bunlardan biri veya birilerini yaparak ruhunu ödüllendir.
[su_box title=”Olumlama Nasıl Yapılır?” box_color=”#b90b92″ radius=”6″]Huzurunuzu sağlayacak bir şeyde olumlama yapmaktır. Olumlama yapmak çok kolaydır. Bu yöntemi uygulayarak bilinçaltı kodlarınızı değiştirebilirsiniz. Olumlama Nasıl Yapılır?[/su_box]