Home Sağlık ve Bakım Sararan Dişler Doğal Yollarla Nasıl Beyazlar [4 Evde Yöntemler]

Sararan Dişler Doğal Yollarla Nasıl Beyazlar [4 Evde Yöntemler]

yazar Ender Çene
dişler nasıl beyazlar

Diş beyazlatma işlemi evde nasıl yapılır? Dişler nasıl beyazlar konusu herkesin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Diş beyazlatma işlemi evde yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Evde olduğumuz bu günlerde herkesin aradığı konulardan birisi de diş beyazlatma, doğal yöntem ile diş beyazlatma, evde nasıl olur? gibi sorulardır. bizde sizlere diş beyazlatma yöntemlerini paylaşmak isteriz. Sararan dişler doğal yollarla nasıl beyazlatılır ile ilgili 4 detaylı yöntem sunalım.

Öncelikli olarak şunu belirtmeliyiz ki diş beyazlatma yöntemleri etkili olabilir. Ancak günde en az 2 kere dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız gerekmektedir. Bu sizin diş sağlığınız için önemlidir. Aynı zamanda dişlerinizin sağlıklı olması vücudunuzun diğer organlarını da etkilemektedir.

Dişler kişisel görünümün en önemli yerlerinden birisidir. Güzel ve kusursuz görünmenin püf noktalarından birisi de dişlerin sağlıklı beyaz ve parlak olmasıdır. Dişler ne kadar güzel ve parlak olursa bireylerin de kendisine karşı güveni de o kadar yüksek olur. Özellikle Covid-19 ile mücadele ederken evde olduğumuz şu günlerde evde doğal diş beyazlatma yöntemlerini sizinle paylaşmak istiyoruz.

Bembeyaz dişlere kim sahip olmak istemez ki değil mi? Kişilerin diş problemleri genellikle dişlerindeki sarı renktir. Bunun sebebi çok kahve, çay, sigara içmekten kaynaklanabilmektedir. Dişlerine çok önem veren ve bu ürünleri çok sık tüketmeyen kişilerin de dişlerinde sarılık görülebilir. Bunun sebebi diş minesinden kaynaklanabilmektedir. Ama bu durum için öncelikle doktorunuza başvurmanızda fayda vardır.

ÖNEMLİ NOT: Bu yazı sadece fikir niteliği taşımaktadır. Hiç bir şekilde tedavi, tavsiye veya tanı amaçlı değildir. Lütfen buradaki yazıyı uzman doktorunuza danışmadan uygulamayınız. 

Diş beyazlatma ile evde yapabileceğiniz doğal yöntemleri açıklıyoruz

1- Kabartma tozu ile diş beyazlatma yöntemi:
Evet birazcık tuhaf gelebilir ama kabartma tozunun diş üzerindeki etkilerinin fazla olduğunu söyleyebiliriz. Hemen hemen herkesin evinde olan kabartma tozu maskesi için, Bir paket kabartma tozunu bir kaba koyalım Üzerine yarım Limon suyunu sıkıp bir kabın içine dökelim macun kıvamına gelene kadar karıştıralım. Karışımdan sonra diş fırçalama işlemimizi yapalım. Diş fırçalama yaparken nazikçe yapmak gerekir. Aksi takdirde diş minelerine zarar verebilirsiniz. Aynı zamanda bu karışım dişlerinize iyi gelebileceği gibi, damak kısmındaki mikropları da öldürücü etkisi vardır. Ama bu maskeyi diş fırçalama işleminden önce yaparsanız daha sağlıklı ve etkili olacaktır. Kabartma tozu ile diş beyazlatma yöntemini haftada bir kez yapmanız yeterli olacaktır. Çünkü karbonat çok etkil olduğu için belli bir süre sonra diş minelerini zarar verebilir.

2- Zerdaçal ile diş beyazlatma yöntemi:
Diş beyazlatmak başka bir yöntem ise zerdeçal oldukça etkilidir. Bunun için bir tatlı kaşığı zerdeçal, bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağını bir kaba koyup karıştırarak bu karışım ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra karışımın dişlerinizde; 3-5 dakika bekletebilirsiniz. Sonrasında ağzınızı çalkalayabilirsiniz. Haftada 1 kez yapmanız ideal olacaktır.

3- Muz kabuğu ile diş beyazlatma:
Bu yöntemi çok fazla duymuş olabilir ve denememiş olabilirsiniz. Ama muz kabuğu ile diş beyazlatma işlemini yaptıktan sonra bunun olumlu etkilerini göreceksiniz. Muz kabuğunun dişleri yeniden canlandırma özelliğine sahiptir. Muz içerisinde bulundurduğu magnezyum ve potasyum açısından zengindir. Bu yüzden beyazlatmada etkisi fazladır. Muzun beyaz kısmına Dişlerimizin üzerine sürerek dişleri fırçalayabiliriz. Ama dikkat edilmesi gereken bir konu olarak muzun, taze olması gerekir. Çürük olmaması lazım. Bu yöntem haftada en az iki kere yaparsanız Sağlıklı bir dönüş olacaktır.

4- Çilek ile diş beyazlatma yöntemi:
Çilek ile diş beyazlatma mı olur? Sorularınızı duyar gibiyiz. Ama içerisinde bulundurduğu şeyler sayesinde dişlerde beyazlatma etkisi olduğunu söyleyebiliriz. 3-4 tane büyük çileği ezip macun kıvamına getirerek bir kapta karıştırın, diş fırçası yardımıyla hislerinize sürerek 5 dakika bekleyebilirsiniz. Ağzınızı bol suyla çalkalamanız gerekecektir. Bu karışımı Haftada bir kez kullanmanız yeterli olacaktır. Ama bu işlemden önce dişlerinizi fırçalamanız daha sağlıklı sonuçlar verecektir. İşlem sonunda ağzınızın da hoş kokması artı yanlarından…

Diş beyazlatma tekniklerinin yanı sıra dişlerimiz sağlık açısından da diş beyazlatmak için muhakkak günde 2 kere dişlerimizi fırçalamalıyız.

[su_box title=”Cilt Bakımı için 6 Doğal Maske Önerisi” box_color=”#b90b92″ radius=”6″]Cilt bakımı için 6 harika doğal maske yöntemi. Bu yöntemleri kullanarak cildinizi parlak ve güzel kılabilirsiniz. Evde uygulabileceğiniz Doğal Maske yapımlarını sizin için yazdık. Cilt Bakımı Doğal Maske[/su_box]

Dişlerinizi fırçalarken dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır

• Dişleri çok bastırarak fırçalanması yanlıştır.
• Günde en az 2 kere fırçalanması gerekir
• Diş macunu çok fazla kullanılmaması gerekir.
• Diş fırçalamadan önce diş fırçası ıslak olmaması gerekir.
• Diş macunu nohut büyüklüğünde olması gerekir.
• Diş fırçalama işlemi genellikle yemekten önce yemekten sonra yapılması gerekir diş fırçalama sırasında belli bir sıra vardır. Yukarıdan aşağıya, soldan sağa oval çizerek yapılması gerekir.

Aynı zamanda Diş fırçalarken dişleri değil, diş etlerinde fırçalamak gerekir. Ama bu yüzeylere çok hassas bir şekilde yapılması gerekir. Yoksa yara veya tahriş olabilir. Diş etlerinin de fırçalanmasının sebebi diş etlerinde kalan kalıntıları temizlemektir. Bu kalıntılar zamanla dişlerde çürümeye sebebiyet verebilir. Ayrıca ağızda kötü kokulara sebep olabilir.
Dişlerdeki sorunlar kişilerdeki en büyük sorunlardan birisi olabilir. Çünkü diş ağrısı kişileri olumsuz yönde etkileyebilmektedir.

Merhaba kadın olarak bugünkü yazımızda sizlere evde diş beyazlatma yöntemlerinden bahsettik. Bu yöntemler evde uygulayabileceğiniz kısa ama etkili yöntemlerdir. Dişlerimi Daha sağlıklı nasıl koruyabilirim? Derseniz. Çok soğuk, çok sıcak yiyecekleri tüketmemelisiniz. Aynı zamanda çok sert yiyecekler de dişlerinize zarar verebilir. Sağlıklı ve güzel dişler için diş doktorunuza belli sürelerle kontrole gitmeniz gerekebilir.

Bilindiği üzere dişlerimiz oldukça önemli bir yere sahiptir. Çoğumuzun psikolojisini olumlu/olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Bunun yanı sıra sağlığımıza da etkileri vardır. Gülüşlerinizde dişlerinizi saklamak istemiyorsanız tariflerimize göz atmanızda fayda var 🙂 Aynı zamanda farklı sorunlarınız varsa diş doktorunuza gitmenizi tavsiye ederiz. Aksi takdirde uzun süren diş tedavileriyle karşılaşabilirsiniz. Bu durumu kimsenin isteyeceğini sanmıyoruz…
Merhaba kadın ekibi olarak; Sağlıklı Gülüşler, Mutlu Günler Sizinle Olsun.

 

Benzer Yazılar

Yorumunu Bırakır mısın?