Home Kişisel Gelişim 3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

Motivasyon Eksikliği Belirtileri

yazar Ender Çene
3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi konusunda merhabakadin.com olarak önerilerde bulunacağız. Neden zaman zaman motivasyonumuzu kaybederiz? Hayat iniş ve çıkışlarla doludur. Bazen “inişler” ya da başarısızlıklar insanları o kadar hayal kırıklığına uğratır ki hedeflerine ulaşma güdülerini kaybederler. Bu aynı zamanda fırsatları kaçırmaya başladıkları ve hayatın yönünü kaybettikleri karmaşık bir etkiye de sahiptir.

Siz de kendinizi kaybolmuş ve motivasyonunuzu kaybetmiş hissediyorsanız, yeni bir zihniyet ve motivasyonunuzu korumanın sistematik bir yolu ile yolculuğunuza yeniden başlayabilirsiniz.

Motivasyonunuzu nasıl bulabileceğinizi, kaybettiğiniz motivasyonu nasıl geri kazanabileceğinizi ve her zaman motive kalabileceğiniz konusunda bu yazımızda bildireceğiz.

Unutmayın ! Büyük başarılar, motivasyonunuzu  yüksek tuttuğunuz zaman gelecektir.

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

Motivasyon Nedir ve Nasıl Arttırılır?

Motivasyon, bizi mükemmelliğe ulaşmaya iten en önemli şeylerden biridir. Hayatımızda önemli bir itici güçtür. Ayrıca, yaşamımızın her yönünü etkileyebilir. Motivasyon düzeyimiz, başarı düzeyimiz üzerinde belirleyici bir faktördür. Motivasyonun birden fazla tanımı bulunmaktadır:

“Kişinin belirli bir şekilde hareket etmek veya davranmak için sahip olduğu sebep veya sebepler.”
“Birinin bir şey yapmak için duyduğu genel arzu ya da isteklilik.”
“Motivasyon, hedefe yönelik davranışı başlatan, yönlendiren ve sürdüren süreçtir.”
“Motivasyon bizi hedeflere ulaşmaya ve başarılı olmak için gerekenleri yapmaya iter.”

“Sizi mutlu eden ve tatmin eden bir şey olabilir.”

Motivasyon Teorilerini Anlamak

Araştırmalar çok sayıda motivasyon teorisi ve motive edici faktör ortaya koymuştur. Bu farklı motivasyon teorilerinin yararlarını anlayarak, kendinizi motive etmenin en iyi yollarını uygulayabilirsiniz.

Üç popüler motivasyon teorisi vardır:

Locke’un Hedef Belirleme Teorisi – Motivasyon, insanları ilerleme kaydetmeye itebilecek SMART hedefler belirlemekten gelir.
McClelland’ın Başarı ve Gerekli İhtiyaçlar Teorisi – Bir kişinin başarılı olma motivasyonu ve bir bireyin başarısızlıktan kaçınma motivasyonu bu teorinin temelini oluşturur.
Hull’un Güdü Azaltma Teorisi – Homeostazda bozulmalar olduğunda insanların harekete geçmeye güdülendiği fikrine dayanır. Genel sağlığımızı ifade eden “homeostaz”, istikrarı korumak ve aynı kalmak anlamına gelir.

Motivasyonun Önemi

Kendine güvenen ve başarılı bir insanı sıradan insanlardan ayıran şeyin ne olduğunu biliyor musunuz? Bireye aşılanan motivasyon düzeyidir. İnsanlar olarak zamana karşı çarpık bir bakış açımız var. Hayatta gerçekten önemli olan şeyleri görmezden gelme ve pek de önemli olmayan şeylere yönelme eğilimindeyiz. Sonuç olarak, bizi tatmin etmeyen bir yönde çalışmaya devam ediyoruz.

En yaygın yanılgılardan biri, bolca zamanımız olduğu ve her şeyin kontrolümüz altında olduğudur. Sınırlı zamanımız olduğunu ve her şey üzerinde kontrolümüz olmadığını fark etmek önemlidir.

Hayatı dolu dolu yaşamak ve özgünlüğünün tadını çıkarmak için sınırlamalarınızın gerçekliğini kabul etmelisiniz. Zamanınızın ve enerjinizin sınırsız olmadığını fark ettiğinizde, bunu zamanınızla ilgili doğru kararlar almak için bir mercek olarak kullanabilirsiniz.

Son derece başarılı insanlar sınırlı zaman ve enerjiye sahip olduklarını bilirler ve bu nedenle yalnızca gerçekten önemli olan şeylere odaklanırlar. Bu odak sayesinde, zamanlarını ve enerjilerini yapmak istedikleri şeylerle aynı hizaya getirebilirler. Bu aynı zamanda onların her zaman motive olmalarının ve hayatlarından çok daha memnun olmalarının nedenidir.

Hayat deneyimlenmek içindir, sadece harcanmak için değil. Hayatı deneyimlemek için gerçek motivasyon kaynağınızı keşfetmeniz gerekecektir.

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

Anında Nasıl Motive Olunur?

Size kalıcı motivasyon sağlayabilecek en etkili yönteme geçmeden önce, motivasyonunuzu anında artıracak 3 hızlı hileyi sizlerle paylaşmak istiyoruz:

1. Sadece Bir veya İki Şeye Odaklanın

Tembellik çoğu zaman dolu bir tabağın ve nereden başlayacağını bilememenin ürünüdür. Her şeyi aynı anda halletmeye çalıştığınızda, böyle hissetmemek zordur. Ancak bir seferde bir veya iki şeye odaklandığınızda, motive olmak ve bunalmış hissetmemek daha kolaydır.

Bir kez kalkıp bir şeyi bitirecek gücü bulduğunuzda, derinlerde bir yerde “evet, belki bunu yapabilirim” düşüncesi belirmeye başlar. Bir de bakmışsınız ki tüm listeniz bitmiş ve tüm arkadaşlarınızla birlikte kutlama yapıyorsunuz.

2. Rutininizi Değiştirin

Hayatta değişiklik yapmak söz konusu olduğunda, her şey her gün yaptığınız küçük şeylerle ilgilidir. Uyandığınızda daha motive hissetmek istiyorsanız, günlük rutininizde ve alışkanlıklarınızda değişiklikler yapmaya başlamalısınız.

3. Motive Edici Bir Şey Okuyun, İzleyin veya Dinleyin

Tembel olmak ile dinlenmek arasında büyük bir fark vardır. Tembelliğin bir amacı yoktur. Dinlenmek yaşam için gereklidir ve zihninizi temizler, böylece çabalarınızın üstesinden gelebilirsiniz.

Belki de bir proje üzerinde çok uzun süredir çalışıyorsunuz ve tükendiniz. Üzerinde uyumayı deneyin. Dinlenmek için kendinize biraz zaman tanıyın. Vücudumuz ve zihnimiz optimum düzeyde çalışmak için dinlenmeye ihtiyaç duyar.

Bazen “Motivasyon” sadece dans etmektir.

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

Motivasyon, hayat standartlarımızı azaltan veya arttırma konusunda önemli bir yere sahiptir. Motivasyon, herkese göre değişilik göstermektedir. Bu konuda kişi kendisinin motivasyonunu arttıracak konuları bulmalıdır. Bu sayede daha kısa sürede motivasyon artışı sağlanacaktır.

Motivasyonunuzu daha üst seviyeye çıkartmak için sizin için önerdiğimiz müzikler var. Bu sayede motivasyonunuzu daha üst seviyeye çıkartabilirsiniz.

 

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

3 Adımda Motivasyon Arttırma Yöntemi

 

 

 

Benzer Yazılar

Yorumunu Bırakır mısın?