Home Kadına Özel Hayatınızı Kökten Değiştirecek Önemli Sözler.

Hayatınızı Kökten Değiştirecek Önemli Sözler.

yazar Ender Çene
hayatınızı değiştirecek sözler

Bu sözler hayatınızı değiştirecek ve size farklı bir bakış açısı kazandıracaktır. Hayatınızı değiştirecek sözler sizin için yazdık. Hayatınızı geliştirecek ve değiştirecek olan yegane kişi sizsiniz. Bunu başarmak için okumalı ve sürekli bilginizi arttırmalısınız. Okuduğunuz her şey sizi daha güçlendirecek ve bakış açınızı geliştirecektir.

hayatinizi-degistirecek-sozler

#1-

“Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir.” Albert Einstein

En çok yaptığımız şeylerin başında gelen ve kendimizi değiştirmemizi engelleyen en büyük hata diyebilirim. Kendinizi değiştirmeden veya davranışlarınızı değiştirmeden farklı sonuçlar almak imkansızdır. Bu fizik yasalarına terstir. Onun için daha iyi sonuçlar almak istiyorsanız yeni şeyler yapmalısınız. Bir nokta da takılı kalmamalısınız.

[su_box title=”Bu Konuyu Mutlaka Okuyun” box_color=”#b90b92″ radius=”6″]Olumlamalar hayatımız için çok önemlidir. Nasıl yapılacağını ve uygulanacağını mutlaka öğrenin. Konumuz için olumlamalar nedir? Nasıl Yapılır?[/su_box]

#2-

“Hep uygun zaman beklerseniz, fazlaca beklemek zorunda kalabilirsiniz.” Norman Vincent Peale

Beklemek ama ne zamana kadar. Bizi en büyük yanılgıya sokan ve hayallerimizi engelleyen şeylerden biri bu. Beklemek, evet belki doğru zamanı beklemeliyiz. Ama doğru zamanı bekler gibi yapmamalıyız. Bu en büyük hatalarımızdan biridir. Kendimizi oyalamak ve beklemeye alışmak. Belki o zaman hiç gelmeyecek harekete geçmelisin.

 

#3-hayatinizi-degistirecek-sozler

“İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne denli güçlü eserse, ağaç da o denli sağlam olur.” John Willard Marriott

Zorluk yaşamak istemiyoruz. Ama zorluklar bizi biz yapan gerçek dengelerdir. İnsan kolay yollar arar kendine. Ama bazı şeyler zor yollardan öğrenilir. Hatalarımız aslında öğretmenlerimizdir. Biz öğrendiğimiz her şeyi genelde hatalarımızdan öğreniriz.

#4-

“Risk, ne yaptığınızı bilmediğiniz zaman geçerlidir.” Warren Buffett

Eğer risk almazsan asla istediğin kadar başarılı olamazsın. Başarılı olmanın en iyi yolu kabul edilebilir riskleri almaktır. Eğer hiç risk almadan yaşamak istiyorsan bu zor değil ama unutma hayallerin için bu çok kötü bir seçim olacaktır.

#5-

“Hayır demeye cesaretiniz olsun. Gerçekle yüzleşmeye cesaretiniz olsun. Doğru olduğu için doğru olanı yapın. Hayatınızı bütünlük içinde yaşamanın sihirli anahtarları bunlardır.” W. Clement Stone

Red etmeyi bilmezseniz asla siz olamazsınız. Başkalarının yönettiği bir insandan başkası olamazsınız. Hayır demek bir lüks değil bir ihtiyaçtır. Bu bir gerekliliktir. Eğer hayır demeyi öğrenmezseniz sürekli olarak istemediklerinize evet diyerek ömrünüzü geçirirsiniz.

#6-

“İnsanlar özgürlüğe aşıktır; ama kimse sorumluluk istemez. Ve onlar beraber gelir, ayrılamazlar.” Osho

Sorumluluk almazsan asla özgür olamazsın. Tezat gibi duruyor ama gerçektir. Sorumluluklarını alan insanlar gerçek özgürlüğe ulaşırlar. Direksiyonu olmayan bir araba hiç bir yere gidemez. Sorumluluk kendini kontrol etme gücünü verir. Kontrolsüz yaşayan insanlar bir duvara çarpmaya mahkumdur.

[su_box title=”Bu konuya tekrar değinmek istiyorum” box_color=”#b90b92″ radius=”6″]Kesinlikle farkındalık tekniklerini hayatınıza dahil etmenizi tavsiye ediyorum. Şimdinin gücüne hepimizin ihtiyacı var. Bu konu için lütfen Farkındalık Nedir? okuyun.[/su_box]

#7-

“Taze güne taze fikirle başla, her gün yeni bir gündür.” Demokritos

Fikirlerinizi bir kağıda yazın. Fikirler insanı bir yere taşıyan en büyük güçtür. Unutmayın düşünceler hayatı değiştiren yegane enerjilerdir. Düşüncelerinizi ve fikirlerinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar harika bir dünya yaratabilirsiniz kendiniz için.

 

#8-

“Negatif insanlara maruz kalmak, radyasyona maruz kalmak gibidir; kısa süreli düşük dozlara dayanabilirsiniz; ancak sürekli maruz kalmak sizi öldürür.” T. S. Eliot

Bence bu hepimizin gerçek sorunu insanlar negatif ve problemli oluyor. Ama bununla kalmıyorlar sizinde öyle olmanızı sağlıyorlar. Çevrenizdeki negatif insanlar size negatif bir dünya veriyor. Bunu bakış açıları ve bazen enerjileri ile yapabiliyorlar. Söyledikleri sözler ile sizi de kendilerine benzetiyorlar. Onları çevrenizden azaltın. Yapamıyorsanız etkilerini azaltın. Onlarla daha az görüşün ve az sohbet edin.

#9-

“Mutluluğun anahtarı hayallere sahip olmaktır; başarının anahtarı onları gerçekleştirmektir.” James Allen

Hayallerinize tutunun ve onları gerçekleştirmek için mücadele edin. Size bedava verilen şey hayallerdir. Onlar o kadar güçlüdür ki size gerçekleri verebilir. Onun için hayallerinize sıkı sıkı tutunun. Onlar için çalışın.

 

#10-

“Tüm muhteşem şeyler gibi, çok basit.” Natalie Babbitt

Sade ve basit yaşamak insanlara ucuz geliyor. Ama gerçek sadelik, zenginliktir. Yanınıza alabileceğiniz üç şey nedir diye sorsaydım. İşte o üç şey bizim bu hayattaki sadelimizde ki zenginliktir. Apple’da Steve Jobs bir mantık güder. Bu tasarımı basit ama fonksiyonel tutmak ile ilgilidir. Bu sadelik sayesinde apple dünyanın en pahalı telefonlarından birisi haline geldi. Evet basit olması bunun ucuz olacağı anlamına gelmez. Sizin hayatı çok iyi anladığınız anlamına gelir.

 

Benzer Yazılar

Yorumunu Bırakır mısın?